назад

Учням Новоселицької районної гімназії розповіли про право на БПД та способи його реалізації

2017 02 09M07 лютого 2017 року головний спеціаліст Новоселицького бюро правової допомоги Світлана Гузун провела інформаційну бесіду з учнями старших класів Новоселицької районної гімназії щодо функціонування та розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні.

Про поняття безоплатної правової допомоги, різновиди правових послуг, що включає безоплатна первинна та безоплатна вторинна правова допомога, структурну організацію системи безоплатної правової допомоги в Україні розповіла присутнім фахівець Новоселицького бюро правової допомоги.

Також в рамках інформаційної бесіди було обговорено питання застосування до неповнолітніх осіб заходів державного примусу за вчинення ними правопорушень, особливості притягнення їх до відповідальності за вчинення діянь, які містять ознаки адміністративного чи кримінального правопорушення, способи захисту таких осіб у адміністративному та кримінальному процесі тощо.

Наприкінці заходу серед учнів та викладацького складу Новоселицької районної гімназії поширено інформаційні буклети, довідкову та контактну інформацію про систему безоплатної правової допомоги регіону.

Довідково! Новоселицьке бюро правової допомоги працює за адресою: м. Новоселиця, вул. Клубна, 3. Контактний телефон: (0 3733) 5-07-20. Логін для Skype-зв’язку: «Новоселицьке бюро правової допомоги» або «novoselytske@legalaid.cv.ua».

Єдиний телефонний номер системи БПД 0 800 213 103.