назад

Учитися, щоб знати. Знати, щоб уміти. Уміти, щоб навчати інших

Berdyansk tujden prava 2Хоча офіційно Всеукраїнський тиждень права 2017 року вже скінчився, працівники Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги вирішили, що хороше не повинно так швидко закінчуватися, та започаткувати свій «Бердянський тиждень права-2017», який допоможе охопити якомога більше навчальних закладів. А оскільки боротьбу з нігілізмом підростаючого покоління ще не виграно, прийняте рішення є дуже доречним.

12 грудня поточного року директора Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євгена Сухомлина разом з головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб`єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вікторією Донцовою було запрошено провести правопросвітницьку годину для вихованців Центру дитячої та юнацької творчості міста Бердянська. Під час уроку стало відомо, що захід  об`єднав одразу декілька середньо-технічних навчальних закладів міста, и слухачами стали студенти Бердянського економіко-гуманітарного коледжу Бердянського державного педагогічного університету, Бердянського машинобудівного коледжу Запорізького національного технічного університету, Бердянського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету та Бердянському медичного коледжу.

Задля підвищення зацікавленості студентів, Євген Сухомлин побудував свій виступ так, що кожен бажаючий мав змогу задати хвилююче його питання.

Директор Бердянського МЦ розповів присутнім про нюанси Законів України «Про безоплатну правову допомогу» та «Про національну поліцію», роз’яснив права громадян згідно Закону України «Про захист прав споживачів». Окрім зазначеної інформації студентам було повідомлено про реалізацію масштабного правопросвітницького проекту Міністерства Юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!» та роздані буклети «Вимагають хабар за навчання» та інформаційне видання «Юстиція відкрита для людей».Berdyansk tujden prava 3

Під кінець заходу лунали оплески вдячних студентів, яким дуже сподобалась дізнаватись нове та  отримувати відповіді на всі питання. Також Євгену Сухомлину було вручену подяку за допомогу в проведенні загальноміського тренінгу «День захисту прав людини» в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля» та запропоновано проводити подібні заходи протягом наступного 2018 року.

Berdyansk tujden prava 4До «Бердянського тижня права-2017» приєдналась і начальник Більмацького бюро правової допомоги Анастасія Корбут, яка 13 грудня поточного року організувала правову прес-конференцію спільно з органами превенції Міністерства внутрішніх справ України, органом пробації, районним центром для сім’ї, дітей та молоді, за участі служби у справах дітей, громадськими активістами для учнів старших класів Більмацької Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів щодо запобігання психічному, фізичному насильству, юридичної відповідальності неповнолітніх. 14 грудня у цій же школі було проведено вікторину «Який із тебе правозахисник?», під час якої учні вирішували правові задачки та обговорювали життєві ситуації. Директор школи Оксана Паржиховська прохала частіше влаштовувати подібні заходи та піднімати актуальні теми, тому було заплановано у наступному році провести правові лікнепи для учнів молодших класів.Berdyansk tujden prava 6

Як завжди нагадуємо Вам!

За отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД: 

  • Адрес: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)
  • Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,
  • Ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua, 
  • Скайп: berdyansk_center.

Також працює:

Більмацьке бюро правової допомоги, що знаходиться в смт Більмак, вул. Запорізька, 28-а, електронна пошта: bilmakske@legalaid.zp.ua, тел.:  (06147) 220-74, 220-53.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).