назад

«Південний формат» з Оленою Іпатенко

Олена ІпатенкоВ рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» на обласному радіо готується програма «Південний формат» за участі начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олени Іпатенко.

Програма присвячена правам людини. Фахівець системи БПД розповіла про становлення та розвиток прав людини, які захищаються Загальною декларацією прав людини та Конституцією України, окремо акцентуючи увагу на роботі системи безоплатної правової допомоги Херсонщини, яка включає в себе чотири місцевих центрів та 16 бюро правової допомоги.

Відповідаючи на питання ведучої Юлії Шейко, гостя студії пояснила, що таке первинна і вторинна правова допомога, куди звертатись у разі порушення прав та які особливості надання правової допомоги в кримінальному, цивільному чи адміністративному процесі. Не оминуло уваги й питання соціального захисту воїнів АТО.

Також Олена Іпатенко повідомила, що 2018-й рік оголошено Роком реалізації просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого – озброїти українців знаннями про їх права. Інформувати та надавати практичні рекомендації населенню щодо захисту їх прав будуть центри з надання БВПД спільно з територіальними органами юстиції.

Олена Іпатенко

По завершенні Олена Іпатенко закликала слухачів активно користувались послугами, що надаються Регіональним, місцевими центрами та бюро правової допомоги, адже мешканці міста і області повинні не тільки досконало знати свої права, а й розуміти, як саме їх можна реалізувати та правильно захисти у разі порушення.

Програма «Південний формат» вийде на хвилях обласного радіо філії ПАТ НСТУ «Херсонська регіональна дирекція «Скіфія» 25.12.2017 о 17.35.