назад

Укладено Меморандум про співпрацю з персоналом органу пробації

2017 06 21R1Представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області та Чернівецького міського відділу з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції узгодили питання організації спільної діяльності та підписали Меморандум про співпрацю.

Метою цього Меморандуму є консолідація зусиль обидвох сторін, співпраця та взаємодія, спрямована на недопущення порушень прав і свобод людини та громадянина, забезпечення рівного доступу громадян до правосуддя.

Задля досягнення визначеної мети сторони домовилися проводити моніторинг стану забезпечення прав і свобод людини, зокрема права на безоплатну вторинну правову допомогу, аналіз причин системних порушень таких прав, розробляти та впроваджувати спільні проекти та програми, спрямовані на посилення гарантій прав і свобод людини та утвердження верховенства права.

Крім того, сторонами досягнуто домовленості щодо організації взаємодії із громадськими організаціями у відповідній сфері, проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості та правової обізнаності громадян щодо захисту своїх прав тощо.

Довідково! Пробація – система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. Мету, завдання, підстави, види пробації, правовий статус персоналу органу пробації та суб’єктів пробації детально визначає Закон України «Про пробацію».

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. В. Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Чернівецький міський відділ з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Українська, 39.
Контактний телефон: (0 372) 52 54 85.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).