назад

Уманським МЦ проведено інформаційну кампанію

Восьмого серпня спеціалісти Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели робочу зустріч з директором та спеціалістами територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Уманської районної державної адміністрації, головною метою якої стало поширення інформації щодо можливості отримання безоплатної вторинної правової допомоги громадянам, в тому числі і внутрішньо переміщеним, а також налагодження співпраці із суб’єктами, які надають первинну правову допомогу.

В ході зустрічі було зазначено, що право на безоплатну правову допомогу мають найбільш вразливі категорії громадян: малозабезпечені, інваліди, ветерани війни, учасники АТО, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які опинились в складних життєвих обставинах чи постраждали від збройних конфліктів можуть також скористатись послугами адвокатів. Для громадян всі правові послуги є безкоштовними, послуги адвокатів оплачує Держава.

Учасникам доведено зміни до основних нормативно-правових актів, що стосуються внутрішньо переміщених осіб. На заході активно обговорювалися актуальні питання, які цікавили присутніх.

Також було наголошено про відкриття Бюро правової допомоги в Христинівському, Монастирищенському, Жашківському, Маньківському, Тальнівському районах з 01 вересня 2016 року, де кожен громадянин зможе скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації.