назад

Старокостянтинівщина: фахівці консультували мешканців Капустина

CSMGwTScfBM     Фахівці Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги консультували мешканців Капустина. Селяни запитували, як стягнути аліменти, оформити соціальну допомогу для малозабезпечених сімей та пенсію.

     У вівторок, 9 серпня, головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Ірина Вовнянко і головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Марія Гаврилюк провели виїзний прийом громадян в приміщенні Капустинської сільської ради, що на Старокостянтинівщині. За допомогою до них звернулися троє громадян. Питання, які цікавили селян, стосувалися стягнення аліментів, оформлення соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, призначення пенсії.

     Завершивши прийом громадян, працівники місцевого центру зустрілися з секретарем сільської ради. Під час зустрічі розповіли, які функції виконують центри безоплатної вторинної правової допомоги, яким категоріям осіб держава гарантує адвоката за бюджетні кошти. За словами секретаря сільради, найчастіше консультацій юристів потребують саме малозабезпечені селяни. З огляду на це обговорили правові проблеми, які виникають у зазначеної категорії осіб, та способи їхнього вирішення.