назад

Урочисте відкриття Центру розвитку місцевого самоврядування

IMG 20170510 12530811.05.17р. в Івано-Франківську за участю  керівництва Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області відбулось урочисте відкриття Центру розвитку місцевого самоврядування – недержавної установи, основним завданням якої є підтримка вже існуючих територіальних громад, а також сприяння створенню нових ОТГ( об`єднаних територіальних громад), консультативно-правова допомога органам місцевого самоврядування та місцевим органам влади з питань реформи децентралізації.

 

Участь в цьому представницькому заході взяли: голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук, міський голова м. Івано-Франківська Руслан Марцінків, представник програми «U-LEAD з Європою», керівник групи підтримки Центрального офісу реформ Александра Фелінгер, директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФТУНГ, депутат Івано-Франківської обласної ради, професор Дмитро Дзвінчук, директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, голови райдержадміністрацій, міські голови, голови ОТГ, представники громадських організацій та ЗМІ.

Варто зазначити, що на Прикарпатті утворено і вже функціонують 12 ОТГ (перші з яких: еченіжинська, Верхнянська та Старобогородчанська були створені в 2015 році), а в 2016р. утворені ще 8 ОТГ, окрема Білоберізьку, Більшівцівську, Витвицьку, Космацьку, Матеївецьку, Олешанську, П’ядицьку, Тлумацьку  об`єднані територіальні громади. В рамках офіційного відкриття офісу, відбувся круглий стіл на тему «Здобутки і перешкоди  реформи децентралізації на Прикарпатті», у дискусії якої взяли участь керівники РЦ Михайло Євчук та Володимир Ковальчук. Також  з окремими головами ОТГ були проведені консультації щодо майбутньої співпраці з РЦ, місцевими центрами  та бюро правової допомоги, проведення правопросвітницьких  заходів для мешканців даних громад.


{gallery}pictures/2017.05.11_відкриття{/gallery}