назад
02.09.16

Урочисті відкриття бюро правової допомоги

0109dikanka

01 вересня 2016 року розпочали свою роботу Гадяцьке, Зіньківське та Диканське бюро правової допомоги в якості відокремлених підрозділів Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

0109gadachНа відкриття Гадяцького бюро, яке очолює Ірина Калініченко, завітали заступник голови місцевої райдержадміністрації Сергій Бондаренко, керівник районного центру зайнятості Любов Різун, начальник відділу з питань державної реєстрації виконавчого комітету Гадяцької міської ради Анна Бахмацька, державний реєстратор райдержадміністрації Раїса Тютюнник, в.о. начальника відділу агропромислового комплексу райдержадміністрації Сергій Паниця, журналісти.

Ірина Калініченко висловила вдячність керівникам району за співпрацю, повідомила присутніх про цілі, мету, місію бюро правової допомоги та зазначила, що новостворене бюро є активною точкою доступу до безоплатної правової допомоги для Гадяцької громади. Відтепер кожна людина може звернутися за відновленням свого порушеного права, за консультацією та роз’ясненням з різноманітних питань безкоштовно. Малозахищені верстви населення також матимуть змогу отримати безоплатну вторинну правову допомогу

Крім того, присутніх поінформовано, що бюро обладнане комп’ютерами з доступом до мережі Інтернет та відповідним програмним забезпеченням, через які кожен відвідувач зможе отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Сергій Бондаренко привітав з відкриттям бюро та наголосив на необхідності та важливості функціонування Гадяцького бюро правової допомоги, побажав натхнення та успіхів у подальшій роботі.

Офіційне відкриття Зіньківського бюро правової допомоги відбулося за участі секретаря міської ради Володимира Чикала, керівника апарату0109zinkiv райдержадміністрації Анатолія Водолаги та в.о. керівника бюро Катерини Суконьки.

Присутнім продемонстровано презентацію щодо основних завдань та цілей, на які спрямована  діяльність бюро правової допомоги. Крім того, обговорено програму правової освіти населення Зіньківського району та ряд інших питань, пов’язаних із подальшою спільною роботою.

Фахівцем бюро надано консультації та роз’яснення громадянам, які зверталися з питань розірвання шлюбу, поділу спільного майна подружжя та визначення місця проживання дитини.

Дати старт роботі Диканського бюро прибули почесні гості: голова Диканської районної державної адміністрації Володимир Шкарбань, голова Диканської районної ради Станіслав Муха та його заступник Олександр Ус, адвокати системи безоплатної правової допомоги Олександр Матюх і Галина Примакова, представники засобів масової інформації.

Також, участь у заході взяли директор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Юлія Пирлик та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Андрій Свєшніков.

Людмила Бубир висловила вдячність керівництву району за підтримку, поінформувала про місію системи безоплатної правової допомоги, основні завдання та цілі, на які спрямована  діяльність бюро правової допомоги.

Присутні привітали начальника Диканського бюро правової допомоги Олександра Олійника з початком роботи, побажали успіхів та наснаги Керівництво району висловило сподівання, що бюро виконає свою важливу місію по захисту прав людини та приноситиме користь членам територіальної громади.

Учасники заходу поділилися своїми враженнями, коментарями з кореспондентом районної газети «Трудова Слава», оглянули приміщення бюро та поспілкувалися з відвідувачами.

Для отримання правової допомоги громадяни можуть звернутися за адресами:

Гадяцьке бюро правової допомоги: м.Гадяч, вул.. Шевченка, 5 (2 поверх);

Зіньківське бюро правової допомоги: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, тел. 3-34-74);

Диканське бюро правової допомоги: смт. Диканька, вул.Гоголя, 1 (2 поверх).

Час роботи: з 9.00 до 18.00