назад

Урочисті заходи по відкриттю БЮРО правової допомоги

12Сьогодні, 31 серпня 2016 року на Івано-Франківщині,в містах  Галичі та Рогатині, а пізніше в Надвірній і Яремчі, було урочисто відкрито відповідні бюро правової допомоги (БПД). Особливістю проведення цих урочистих заходів  стало освячення священниками УГКЦ , нових приміщень БПД  для новоприйнятих працівників, які були відібрані відповідно до відкритого конкурсу, що проводився у всіх областях, в липні-серпні 2016 року.

 

Так, в найдревнішому українському місті Галичі, зі словами привітання та побажання плідної роботи новоствореному Галицькому БПД, задля правового захисту мешканців району, до присутніх звернулися директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук, начальник Головного територіального управління юстиції в області Микола Станіщук, голова Галицької районної ради Павло Андрусяк та  в. о. голови районної держадміністрації Микола Попович, голова Галицького районного суду Юрій Максимчин, міський голова м. Галича Орест Трачик.

Варто зазначити, що в урочистостях також взяли участь заступник директора РЦ з надання БВПД в області Володимир Ковальчук, директор Івано-Франківського МЦ з надання БВПД Віталій Стусяк, керівники структурних підрозділів Івано-Франківського МЦ Максим Субота та Лілія Вінтонишин, а також адвокат, який надає безоплатну правову допомогу Михайло Лотоцький, голова Івано-Франківської правозахисної спілки Іван Куриляк. Зі своєї сторони, керівник відділу «Галицьке бюро правової допомоги» Івано-Франківського МЦ з надання БВПД Наталія Холява та головний спеціаліст бюро Марія Коляджин коротко поділились планами своєї роботи по правовому консультуванню громадян, починаючи з 1-го вересня; співпраці і взаємодії з місцевими органами влади та самоврядування, громадськими організаціями, територіальними громадами та ЗМІ. Відрадно, що в урочистих заходах по відкриттю Галицького та Рогатинського БПД, взяли активну участь журналісти ОТБ «Галичина», ОДТРК «Карпати», ТРК «РАІ», обласної газети «Галичина», відповідних районних газет.

1

Подібні урочисті заходи за участю директора РЦ з надання БВПД в області Михайла Євчука та начальника Головного територіального управління юстиції в області, а також директора Калуського МЦ з надання БВПД Руслана Желізняка, начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Калуського МЦ Сергія Бабійчука, голови Рогатинської районної ради Романа Гринишина та голови районної держадміністрації Надії Цимбалістої, секретаря Рогатинської міської ради Галини Богун, суддів Роганського районного суду та адвокатів, які надають в районі безоплатну правову допомогу. Також у заходах по відкриттю Рогатинського БПД (його очолив після проходження відкритого конкурсу, колишній працівник органу місцевого самоврядування Рогатинщини Петро Микитчин), взяв активну участь голова Рогатинської правозахисної ГО «Новий час» Василь Луцишин. Відкриття бюро правової допомоги цими днями також пройшли в Снятинському, Верховинському, Косівському, Долинському, Рожнятівському та  інших районах  і містах області.

6

22

Разом з тим, нагадаємо, що перше в Івано-Франківській області – Богородчанське бюро правової допомоги було урочисто відкрито ще 22 серпня 2016р. за участю заступника директора Координаційного центру з надання правової допомоги Сергія Троценка та директора РЦ з надання БВПД в області Михайла Євчука, під час робочої поїздки до Івано-Франківська Міністра юстиції Павла Петренка. Також зазначимо, що вчора 30.08.2016р., за участю керівництва Тлумацької районної влади та органів місцевого самоврядування, відбулось відкриття Тлумацького бюро правової допомоги. А в цілому, на Івано-Франківщині, в районах і містах області, з 1-го вересня 2016р. розпочнуть практично усі новоутворені  відділення бюро правової допомоги.

29

 


{gallery}pictures/2016.08.31_відкриття_бюро{/gallery}