назад

УСПІШНА ПРАКТИКА АДВОКАТІВ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО МІСЦЕВОГО ЦЕНТРУ

    До Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка М., яка була членом житлово-будівельного кооперативу «Весна» протягом 10 років. За цей час здобула повагу серед інших членів та з 2006 року була обрана головою правління кооперативу. Відповідно до Статуту ЖБК, затвердженого протоколом загальних зборів № 51, кооператив створений рішенням міськвиконкому № 494 від 28.09.1977 для обслуговування, ремонту житлового будинку та утримання прибудинкової території за рахунок внесків членів ЖБК і за рахунок інших доходів, передбачених законодавством.

    07.03.2017 до місця проживання громадянки М. прийшла частина мешканців будинку 72, по вул. Дачна, які вимагали від останньої документацію ЖБК «Весна», оскільки 06.03.2017 р. відбулась державна реєстрація зміни голови, та новим головою правління став громадянин К. Державна реєстрація зміни голови ЖБК «Весна» відбулась на підставі протоколу загальних зборів членів ЖБК «Весна» від 26.02.2017.
    Громадянка М. не погодилася з таким рішенням, оскільки вона не була повідомлена та запрошена на збори щодо зміни голови правління та достеменно знала, що більшість членів ЖБК не були запрошені, підписи з мешканців збиралися за місцем проживання без пояснень для чого саме – відверто обманним шляхом, тобто не була дотримана процедура скликання та проведення зборів, відтак і рішення є недійсним. Крім того, громадянка М. вважала таке рішення помстою деяких членів ЖБК «Весна», які мають до неї безпідставні претензії, що гуртуються на особистих антипатіях та не мають жодного відношення до функціонування ЖБК.
    Після звернення громадянки центром прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та видано доручення адвокату Матюшенкову Дмитру Вікторовичу.
Останній зустрівся з клієнткою, роз’яснив її права, повністю розібрався по суті питання, склав позовну заяву, яка була направлена до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області та представляв інтереси клієнтки в суді.
    Рішенням Білоцерківського районного суду Київської області позов громадянки М. задоволено, визнано недійсним рішення загальних зборів житлово-будівельного кооперативу «Весна», що оформлено протоколом зборів членів ЖБК «Весна» щодо зміни голови правління. Апеляційна інстанція залишила рішення суду першої інстанції без змін. Завдяки наполегливій праці адвоката Матюшенкова Д.В. питання клієнтки було задоволене та вирішене.