назад

Успішна реалізація проекту « Я МАЮ ПРАВО!» на Глухівщині

У межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» працівники Шосткинського місцевого центру з надання БВПД та представники Головного територіального управління юстиції у Сумській області здійснили черговий спільний виїзд робочої мобільної групи на території Березівської об’єднаної територіальної громади та Слоутського старостинського округу.
Правники системи БПД провели консультування громадян з різних актуальних питань, зокрема укладання та розірвання договору оренди земельної ділянки, отримання орендної плати за користування земельною ділянкою, оформлення земельної ділянки, яка знаходиться під житловим будинком.

Жителі сільської місцевості дізналися про інформаційну кампанію «Відповідальне батьківство», мета якої – інформувати батьків щодо нових правил виїзду з дитиною за кордон, порядку отримання податкової знижки на розвиток дитини, послуги «Муніципальна няня», розміру, підстав та порядку нарахування аліментів, а також про особливості правопросвітницької кампанії «Поїхати з дитиною за кордон — легко!» загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

У ході виїзного прийому учасники робочої групи провели зустрічі з посадовими особами Березівської об’єднаної територіальної громади.

Під час спілкування обговорили питання безоплатної передачі земельних ділянок громадянам, способи захисту прав на земельні ділянки, спадкування нерухомого майна, земельних спорів, які вирішуються в судовому порядку тощо.

Довідково: у складі робочої групи працювали фахівці Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Катерина Мірошниченко, Олександра Небилиця, Богдан Балицький.