назад

Успішна справа адвоката Сергія Калантаєнка

Logo 270Особа обвинувачувалася в тому, що в листопаді 2016 року за попередньою змовою з іншою Особою, після вживання спиртних напоїв, знаходячись у м. Тростянець по провулку Набережному, побачили автомобіль і, маючи корисливий умисел на заволодіння чужим майном,

незаконно проникли до салону автомобіля та завели його за допомогою з’єднання дротів, вчинивши незаконне заволодіння транспортним засобом. Потім разом з іншою Особою поїхали на авто і в подальшому продали його, а отримані кошти поділили між собою, частину яких використали на власні потреби.

Слідством дане діяння кваліфіковане за частиною 2 статті 289 КК України – незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинено повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у поєднані з насильством, або вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище, або якщо вони завдали значної матеріальної шкоди.

Адвокат Калантаєнко Сергій Вікторович детально ознайомившись с матеріалами кримінального провадження та узгодивши свою правову позицію з підзахисним, не погодився з такою кваліфікацією злочину та наполягав на невинуватості його підзахисного, оскільки надані стороною обвинувачення протоколи слідчих дій та висновки експертів не доводять вчинення злочину саме його підзахисним.

На думку адвоката Калантаєнка Сергія Вікторовича надані слідством докази щодо його підзахисного не містять у собі предмета доказування, а тому не можуть визнаватись належними доказами участі обвинувачених у спільному вчиненні злочину згідно з пред’явленим обвинуваченням. 

Також адвокат Калантаєнко Сергій Вікторович у ході судового розгляду справи зазначив, що сторона обвинувачення не навела переконливих доводів того, яким чином фактичні дані, що містяться в наданих слідством документах, засвідчують обставини, викладені в обвинувальному акті щодо того, що даний злочин було вчинено іншою Особою саме з його підзахисним.

Як зазначив адвокат Калантаєнко Сергій Вікторович, обвинувачення не може бути доведеним, якщо воно ґрунтується лише на показаннях іншого обвинуваченого. І тому на підставі статті 62 Конституції України, частини 2 статті 17 КПК України просив суд визнати невинуватим його підзахисного в пред’явленому йому обвинуваченні.

Суд узяв до уваги доводи адвоката Калантаєнка Сергія Вікторовича та вироком від 14 грудня 2017 року визнав невинуватою Особу у пред’явленому їй обвинуваченні за частиною 2 статті 289 КК України у зв’язку із недоведеністю того, що кримінальне правопорушення було вчинене даною особою.

Отже, завдяки професіоналізму адвоката Калантаєнка Сергія Вікторовича Особу було виправдано.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1. тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.