назад

Успішна судова практика адвоката Броварського місцевого центру з надання БВПД

    19.12.2018, до Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась громадянка М, із проблемою щодо невиплати грошової допомоги Броварським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Київської області.

    Громадянка М стверджувала що відповідно до п. 7-1 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» особам, які на день досягнення пенсійного віку, передбаченого статтею 26 цього Закону, працювали в закладах та установах державної або комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років відповідно до пунктів “е”-“ж” статті 55 Закону України “Про пенсійне забезпечення”, і мають страховий стаж (для чоловіків – 35 років, для жінок – 30 років) на таких посадах, а також якщо вони до цього не отримували будь-яку пенсію, при призначенні пенсії за віком виплачується грошова допомога, яка не підлягає оподаткуванню, у розмірі їх десяти місячних пенсій станом на день її призначення. Таким чином, громадянка М. має право на отримання грошової допомоги у розмірі 10 мінімальних пенсій за віком, у зв’язку з чим звернулася до пенсійного органу з відповідною заявою, у відповідь на яку, пенсійний орган, повідомив їй, що розпорядженням управління грошова допомога їй була нарахована, однак виплата відбудеться після прийняття Кабінетом Міністром України відповідного порядку.
Наказом Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги № 04-09/449 від 28.12.2018, прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянці М та призначено адвоката Лукацьку Лілію Григорівну.
Адвокатом надано консультацію громадянці М., складено позовну заяву про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити певні дії. Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 01.02.2019, відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.
Рішенням Київського окружного суду адміністративний позов громадянці М задоволено та вирішено визнати протиправною бездіяльність Броварського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області, що полягає у невиплаті громадянці М. нарахованої грошової допомоги та зобов’язано Броварське об’єднане управління Пенсійного фонду України Київської області виплатити громадянці М нараховану грошову допомогу в розмірі 32135 грн. 90 коп.
Завдяки професійним діям адвоката Лукацької Л.Г., зібраним доказам по справі, рішенням суду позовну заяву задоволено, права клієнтки М. захищено.
За отриманням безоплатної правової допомоги громадяни можуть звертатися до Броварського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Бровари, вул. Гагаріна, 16 (офісний центр, 3-й поверх, каб. № 30).
Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).