назад

В Ананьєві учнів інтернату знайомили з діяльністю бюро правової допомоги, відділу поліції та міської ради

ekskursia ananyiv viddilok policii 2До Всеукраїнського тижня права працівники Ананьївського бюро правової допомоги організували та провели для учнів КЗ «Ананьївська ЗОШ – інтернат І-ІІІ ступенів» оглядову екскурсію до Ананьївського відділення поліції, бюро правової допомоги та міської ради. В екскурсії, яка відбулась 04 грудня 2017 року, взяли участь педагог – організатор школи–інтернату Наталія Дембицька,  вчитель історії та правознавства Лілія Бовбалан  та 28 учнів 10-11 класів.

Під час екскурсії до Ананьївського відділення поліції старшокласники знайомились з роботою працівників поліції, правилам спілкування з правоохоронцями та щодо відповідальності за вчинення неповнолітніми правопорушень.   

Інна Майданюк продовжила екскурсію учнів, запросивши їх завітати до Ананьївського бюро правової допомоги, де ознайомила з діяльністю бюро, його цілями та задачами. Розповіла про становлення та розвиток системи безоплатної правової допомоги в Україні та щодо можливості рівного доступу громадян до правосуддя.

ekskursia ananyiv viddilok policii 2

До дня місцевого самоврядування, який відзначається в Україні 7 грудня, та на запрошення Ананьївського міського голови Павла Маковецького, екскурсія продовжилась в міській раді.

Спілкування голови та учнів відбулось  в теплій дружній обстановці. Міський голова розповів екскурсантам історію міста та будівлі, в якій розміщена міська рада та бюро правової допомоги, обговорили з учнями плани на майбутнє, перспективи розвитку міста, стан інфраструктури. Майбутніх випускників цікавили питання можливості їх подальшого працевлаштування. Учні мали нагоду відвідати сесійну залу міської ради, де приймаються важливі рішення та відбуваються святкові заходи.

ekskursia ananyiv miska rada 1

ekskursia ananyiv miska rada

 ekskursia ananyiv miska rada 2

Начальник бюро ознайомила школярів з проектом «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого забезпечити українців інформацією про права, що гарантовані їм Конституцією і законами, навчити ці права реалізовувати та захищати, підвищити юридичну грамотність. Всі бажаючі отримали тематичні буклети.

Інна Майданюк відповідала на багаточисленні питання старшокласників та надала консультації з питань, що їх цікавили – з трудового права, сімейних договірних та спадкових правовідносин.


До Ананьївського бюро правової допомоги можна звернутися за адресою: м. Ананьїв, вул. Незалежності, 20, каб. 6. Тел.: (04863) 2-22-26.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103