назад

В Апеляційному суді Чернігівської області адвокат довів факт порушення органами досудового розслідування права на захист клієнта

monitoring20017 червня 2016 року, в рамках виконання плану моніторингу дотримання адвокатами стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області – Олеся Пирковська, здійснила спостереження за роботою адвоката Миколи Росомахи в Апеляційному суді Чернігівської області в рамках кримінального провадження по обвинуваченню чоловіка, захист якого здійснюється за призначенням.

Апеляційне провадження було відкрито за апеляційною скаргою захисника на вирок Новозаводського районного суду міста Чернігова від 15 лютого 2016 року, яким обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 309 КК України. У судовому засіданні адвокат просив вирок суду першої інстанції скасувати у зв’язку із порушенням права на захист його клієнта під час досудового розслідування та розгляду справи у суді першої інстанції. Ухвалою Апеляційного суду Чернігівської області від 17 червня 2016 року – апеляційну скаргу адвоката Миколи Росомахи в інтересах підзахисного задоволено, вирок Новозаводського районного суду міста Чернігова від 15 лютого 2016 року скасовано, справу направлено на новий розгляд у суді першої інстанції.