назад

В Балті говорили про наслідки расової та національної дискримінації

Наслідки расової чи національної дискримінації можуть бути різноманітними і передбачити їх неможливо, оскільки незначні порушення прав людини можуть завершитися тілесними ушкодженнями, позбавленням волі, знищенням майна тощо.

Саме з метою об’єднання зусиль щодо попередження, виявлення та надання допомоги особам, які страждають через дискримінацію за расовою ознакою, а також забезпечення комплексного підходу до вирішення проблем таких осіб зібралися члени координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми при Балтській міській раді в приміщенні Балтського бюро правової допомоги за круглим столом.

Під час засідання обговорили питання форм дискримінації, порядку дій особи, що зазнала расової дискримінації та шляхів взаємодії суб’єктів, які надають допомогу даному колу осіб.

Расова дискримінація визнана найнебезпечнішою формою порушення прав і свобод людини на міжнародному рівні. Воєнний конфлікт спричинений збройною агресією російської федерації по відношенню до України ніяким чином не може бути підставою недотримання принципів безбар’єрності, гуманізму та верховенства права, обмеження народів різних національностей, які проживали та проживають на території нашої держави», – зазначила юристка Ірина Бондар.

По завершенню круглого столу всі учасники вийшли на вулиці міста для того аби ще раз нагадати, що всі громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом, та не може бути певних привілеїв чи обмежень з урахуванням етнічної приналежності.