назад

В Черкасах пройшов другий етап конкурсу з відбору адвокатів

В Черкасах пройшов другий етап конкурсу з відбору адвокатів11 січня 2018 року, в м. Черкаси в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою бульвар  Шевченка, 185, пройшов другий етап конкурсу з відбору адвокатів відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 13.11.2017 № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Конкурсною комісією під головуванням директора Регіонального центру з надання БВПД Левицького В.К. та авторитетних фахівців права куди ввійшли: декан Черкаського факультету Національного університету ”Одеська юридична академія” Богданов В.С., начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Свіренюк О.О, суддя апеляційного суду Черкаської області Василенко Л.І., голова кваліфікаційно-дисциплінарнрї комісії адвокатури Черкаської області та голова Черкаського обласного відділення всеукраїнської громадської організації “Спілка адвокатів України” Хлистуненко В.І., заступник голови Ради адвокатів Черкаської області Деревянко В.Т., заступник директора Регіонального центру з надання ВВПД Ломіногіна Т.В., адвокат Національної асоціації адвокатів України та голова Черкаського відділення асоціації працівників України Кузьмінський О.О., директор Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Брус С.М. було відібрано до другого етапу 26 адвокатів з 31, що виявили бажання долучитися до тих, що вже працюють у системі БВПД.

В Черкасах пройшов другий етап конкурсу з відбору адвокатів

Попередньо всі конкурсанти, впродовж 19-25 грудня 2017 року пройшли дистанційний курс “Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги”, де мали змогу ознайомитись з різними тематичними матеріалами та скласти тестові завдання.

В Черкасах пройшов другий етап конкурсу з відбору адвокатів
Зараз кожен з конкурсантів пройшов індивідуальну співбесіду, під час якої комісією було проведено оцінювання за такими критеріями:

  • мотивація до надання безоплатної правової допомоги
  • емоційна врівноваженість
  • комунікабельність
  • вміння представляти приклади надання правової допомоги.

В Черкасах пройшов другий етап конкурсу з відбору адвокатів
Адвокати, які успішно пройшли усі етапи конкурсу, залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

В Черкасах пройшов другий етап конкурсу з відбору адвокатів

На сьогодні населення усіх районів Черкаської області отримує правову допомогу по кримінальним, цивільним, адміністративним провадженням що надають адвокати, які працюють у системі безоплатної правової допомоги.
І, напевно, не випадково існує думка, що створення та функціювання системи безоплатної правової допомоги — це одна з реформ, яка вдалася в Україні.

 

В Черкасах пройшов другий етап конкурсу з відбору адвокатів