назад
20.12.18

В Дніпровському районному суді міста Києва відбувся правопросвітницький захід «Судові дебати у кримінальному провадженні»

IMG 6671Організаторм заходу виступили Головне територіальне управління юстиції у місті Києві та Дніпровський районний суд міста Києва. Співорганізатором – Перший київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також в заході прийняли участь учні старших класів київських шкіл.

Суддею Бірсою Оксаною Володимирівною була проведена ознайомча екскурсія Дніпровським районним судом міста Києва та ввідна лекція стосовно діяльності суду. Після чого між учнями відбулися судові дебати з двох справ: цивільної та кримінальної. Діти, подивившись завдання на екрані у вигляді мультфільму, розділились на дві групи. Одна група виступала за позивача, інша – за відповідача.

IMG 6727

Науковими радниками в командах виступали начальник відділу правової інформації та консультацій Павло Попович та адвокат Ігор СвєтлічнийВ основу дебатів кримінального провадження була покладена реальна справа.

IMG 6676

 По закінченню судових дебатів Павло Попович навів приклади реальних випадків з практики кримінального права. В свою чергу суддя Оксана Бірса розповіла школярам історичні факти про запровадження мантій та регалій суддів. А директор Першого київського місцевого центру Леся Бурчак провела лекцію про систему безоплатної правової допомоги та роботу Центру, зазначивши, що діти наразі є суб’єктами надання безоплатної правової допомоги.  

IMG 6973