назад

В ефірі радіо «НикВести» обговорили роботу сімейної радниці у Миколаєві

{module 06.02.2019}Директор Регіонального центру Наталія Гнатуша для слухачів радіо “НикВести” разом із сімейною радницею Катериною Мутьєвою розповідали про реалізацію в Миколаївській області ініціативи “Сімейні радники”. Зокрема, зупинились на тому, хто такі сімейні радники, чим вони займаються, які їх завдання, хто саме звертається до сімейної радниці та які питання турбують заявників в першу чергу. 

Презентація ініціативи «Сімейні радники» стартувала в Україні 16 жовтня минулого року, безпосередньо в Миколаєві – 8 листопада 2018 року.

Сімейні радники – це спільна ініціатива Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості.

Сімейні радники – це активні мешканці громади, які мають авторитет та довіру. Їх завдання – визначення проблем громадян у соціальних групах, комунікація з громадянами щодо шляхів вирішення їхніх проблем, надання особі спеціалізованої та професійної допомоги за допомогою державних органів влади.

2

Сімейна радниця Миколаєва Катерина Мутьєва повідомила, що до неї за допомогою звернулося 44 особи, з них 38 жінок та 6 чоловіків. Заявників найчастіше турбують питання стягнення аліментів, збільшення розміру аліментів, розлучення, поділ майна подружжя, позбавлення батьківських прав тощо.

Усі заявники були перенаправлені до відповідних державних органів та установ для вирішення питання по суті.

У своїй діяльності сімейна радниця співпрацює з державною виконавчою службою, органами поліції, мобільними бригадами соціально-психологічної допомоги, соціальними службами та іншими державними органами та установами.

Нагадуємо, що звернутися до сімейної радниці можна щосереди з 10.00 до 12.00 за адресою вул. Космонавтів, 61 (Другий миколаївський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги), тел. для запису (0512) 44 54 60.

Дякуємо ведучій – регіональному представнику Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Світлані Одінцовій, за запрошення та цікавий ефір!