назад

44444У рамках реалізації інформаційної кампанія «Я маю право обирати» та правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», 5 лютого 2019 року відбулася лекція зі студентами Ковельського ліцею профтехосвіти на тему: «Я голосую вперше».

Серед організаторів заходу – представники Ковельського місцевого центру з надання БВПД Оксана Романюк та директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді міста Ковеля Інна Третяк.

Основною метою зустрічі було зацікавити і підвищити активність молодого покоління в політичних процесах, адже правова обізнаність молоді – запорука свідомого вибору.

Студентам розповіли про особливості виборчого процесу, а також про те, які документи потрібно брати на виборчу дільницю.

Наголошено було й на тому, що перевірити себе в списку виборців можливо, не виходячи з дому: для цього варто зареєструватись на сайті Державного реєстру виборців. Актуальною також була інформація, як проголосувати за фактичним місцем проживання, а не за місцем прописки.

Наприкінці зустрічі були поширені тематичні буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та брошури про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

3

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua.

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63. kovel.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).