назад

В Івано-Франківській ОДА відбулася семінар-нарада

IMG 9937 124 лютого 2017 року, у приміщенні Івано-Франківської ОДА, відбулася розширена семінар-нарада ОДА щодо поліпшення роботи структурних підрозділів РДА та виконкомів міських рад обласного значення. Участь у заході взяли й представники Регіонального центру з надання БВПД в області.

Нарада відбулася під керівництвом заступника голови ОДА Валерія Крецула та керівника апарату ОДА Романа Маланія. На заході також були присутні очільники апаратів РДА, керуючі справами виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, співробітники територіального управління юстиції, обласної організації профспілки працівників державних установ.

Перед учасниками зібрання виступив заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Володимир Ковальчук, який довів інформацію про роботу місцевих бюро правової допомоги у районах та налагодження співпраці з органами місцевої влади. Зокрема, він наголосив на важливості проведення спільних зустрічей працівників бюро із представниками районних рад при проведенні прийомів громадян. За словами Володимира Ковальчука: “Така співпраця сприяє забезпеченню оперативного прийняття рішень та наданню кваліфікованих роз’яснень громадянам щодо порушених ними питань”.

У своєму виступі він навів короткі відомості про вторинну правову допомогу, яка надавалася за зверненнями громадян, адвокатами з початку цього року. Так, Регіональний центр впродовж січня-лютого 2017 року видав адвокатам 166 доручень, Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД видав таких доручень 87, Калуський МЦ – 22 доручення; Коломийський МЦ – 17 доручень.

Володимир Ковальчук повідомив присутніх про розміщення на сайтах ОДА та райдержадміністрацій банерів “Безоплатна правова допомога”, де подана важлива інформація про роботу місцевих центрів та бюро з надання БВПД. Серед учасників зібрання розповсюдили буклети з інформацією про надання первинної та вторинної правової допомоги соціально незахищеним верстам населення.

 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)


{gallery}pictures/2017.02.27_нарада{/gallery}