назад

В Ізмаїлі зі студентами обговорили проблеми гендерної нерівності та домашнього насильства

gend ner 1Гендерна нерівність та домашнє насильство – актуальні проблеми для українського суспільства. Саме про них говорили в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті 24 квітня 2019 року. Юридичний кейс складався з 2 модулів. У першому майбутні психологи та соціальні педагоги дізнавалися, що таке ґендерні стереотипи, у другому – про те, як запобігти домашньому насильству.

«Новий Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» дав чітке тлумачення поняттю «домашнє насильство». Це «діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь», – зазначила головний спеціаліст Ізмаїльського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Каплієнко.

gend ner 1

Про види домашнього насильства, а також про проект «Я МАЮ ПРАВО!» розповіли студентській молоді держвиконавці Ізмаїльського міськрайонного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ Станіслав Шкуринський і Денис Карабуля.

Старший дільничний офіцер поліції сектору превенції Ізмаїльського ЦВП, капітан поліції Анна Георгієва роз’яснила повноваження поліції у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

gend ner 3

gend ner 2

Детальну інформацію щодо протидії домашньому насильству (терміновий заборонний та обмежувальний припис) можна переглянути у буклеті системи безоплатної правової допомоги за посиланням: https://bit.ly/2GFUYFy

Студенти мали змогу поставити питання гостям та розв’язати практичні задачі щодо домашнього насильства. Молодь отримала контакти гарячих ліній та правової допомоги, куди можна звернутися у разі потреби. Зокрема, Ізмаїльський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ізмаїл, пр-т Миру, 23, тел. (04841) 5 95 05, (04841) 5 95 09.