назад

В Кодимі для старшокласників в суді провели день відкритих дверей

kodyma sud dity 218 жовтня 2018 року для учнів 11 класу Кодимської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів працівники Кодимського бюро правової допомоги та Кодимського районного суду Одеської області провели спільний правоосвітницький захід «День відкритих дверей суду».

Мета заходу – підвищення обізнаності молоді про діяльність судових органів, формування у них поваги до права, укріплення довіри до судової влади, про систему безоплатної правової допомоги в Україні та з метою виховання правової культури.

Екскурсію провели начальник Кодимського бюро правової допомоги Андрій Спатерук, керівник апарату Кодимського районного суду Юлія Спатерук, консультант суду Людмила Кушнір та секретар судового засідання Валентина Вдовиченко.

Під час екскурсії діти оглянули канцелярію суду, дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, про порядок роботи з ними, порядок реєстрації справ різних категорій, видачу судових документів.

Старшокласники ознайомились з порядком проведення судових засідань та фіксуванням судового процесу за допомогою новітніх технологій.

kodyma sud dity 1

kodyma sud dity 2

kodyma sud dity 4

Під час екскурсії оглянули зали судового засідання, місця тимчасового утримання підозрюваних у вчиненні правопорушень.

Працівники суду розповіли про історію судочинства на Кодимщині, про сучасну роботу суду, про функції та завдання місцевих судів, судову реформу в Україні.

Начальник Кодимського бюро правової допомоги Андрій Спатерук ознайомив з системою безоплатної правової допомоги в Україні, можливістю її отримання в Кодимському бюро правової допомоги.

Він зазначив, що з січня 2018 року всі діти або їх законні представники мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Представник бюро розповів про всеукраїнський проект «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого забезпечити українців інформацією про права, що гарантовані їм Конституцією і законами, навчити ці права реалізовувати та захищати, підвищити юридичну грамотність і викрити корупцію в держустановах.

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Кодимського бюро правової допомоги за адресою: м. Кодима, вул Соборна, 88, каб.13. Тел.: (04867) 2-15-12.