назад

В м. Шостка для студентів Університету третього віку провели семінар «Основні аспекти захисту прав споживачів комунальних послуг»

ShM 170221 0  21  лютого  в приміщенні Шосткинського міського територіального центру соціального обслуговування інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Юлія ЗАЦАРИННА  для  студентів економічно-правового факультету Університету III віку провела правопросвітницький семінар на тему «Основні аспекти захисту прав споживачів комунальних послуг».

 В ході семінару інтегратор центру ознайомила студентів з основним правами споживачів комунальних послуг, державними гарантіями у сфері надання комунальних послуг, способи захисту  у разі порушення їхнього права

на комунальні послуги

 «Споживач має право  на необхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію про продукцію, її кількість, якість, асортимент, а також про ви¬робника (виконавця, продавця). Ці положен¬ня регламентують обов’язок підприємства, що надає комунальні послуги, надавати спожи¬вачу відомості про якісні характеристики послуг. Тобто за наявності вимоги споживача комунальне підприємство зобов’язане надати йому, наприклад, інформацію про стан ви¬конання поточного ремонту будинку, про тиск води, про властивості природного газу тощо», – зазначила Юлія ЗАЦАРИННА.

ShM 170221 1

Також спеціаліст центру поінформувала слухачів про затверджений законодавством перелік суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу, перелік документів, що необхідні для підтвердження категорії осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу, розповіла про правові послуги, які надає Шосткинський місцевий центр.

 «Надання безоплатної правової допомоги малозабезпеченим верствам населенню – є дуже важливою і актуальною програмою Уряду, студентами Університету третього віку є здебільшого люди пенсійного віку, які є малозабезпеченими тому так важливо, що можна отримати якісну правову допомогу безкоштовного», – зазначили слухачі Університету

 Варто зазначити, що Університет третього віку працює  у місті Шостка з 2010 року , який забезпечує людям старшого покоління їх активне довголіття та дає можливість реалізації права на отримання нових знань, умінь, сприяє розвитку нових навичок, допомагає активізації творчих здібностей, інтересів, захоплень. Тому проведення правопросвітницьких  заходів для цієї категорії людей є дуже потрібним для підвищення рівня правових знань, отримання нової корисної інформації.

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького,4,т.(05449)7-30-94,7-28-05.