назад

В м. Шостка відбувся семінар «Правова освіта молоді Сумщини, як перешкода для корупції»

ShM 2017 02 08 SEMINAR CORUPTSIA    3З метою виховання антикорупційної свідомості у жителів Сумської області та з ініціативи Місцевого осередку громадської організації «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою у Сумській області», 8 лютого на базі Шосткинської районної державної адміністрації відбувся інформаційно-мотиваційний семінар на тему «Правова освіта молоді Сумщини, як перешкода для корупції».

В семінарі взяли участь керівник проекту «Вчимося жити без корупції» Дмитро МАЛЬЦЕВ, менеджер проекту Юлія ТАРАСЕНКО, тренер проекту Тетяна МАЛЬЦЕВА, голова Шосткинської районної державної адміністрації Віктор ЖДАМІРОВ, голова Шосткинської районної ради Віктор ДОЛИНЯК, директор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Микола ГУДІМА та інтегратор центру Юлія ЗАЦАРИННА.

Відкривши семінар керівник проекту Дмитро МАЛЬЦЕВ повідомив, що проблема корупції є  актуальною для держави та суспільства в цілому,  навів форми та заходи боротьби з корупцією, антикорупційне законодавство та повідомив куди поскаржитися на корупцію.

 «Актуальність проблеми зумовлена тим, що корупція в сучасних умовах стала чинником, який реально загрожує національній безпеці  та конституційному ладу України. Це явище негативно впливає на різні сторони суспільного життя: економіку, політику, соціальну та правову сфери громадську свідомість міжнародний імідж нашої держави», – зазначив Дмитро МАЛЬЦЕВ.

ShM 2017 02 08 SEMINAR CORUPTSIA    4

Директор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Микола ГУДІМА розповів про систему безоплатної правової допомоги, функції місцевих центрів з надання БВПД,  порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«Місцеві центр з надання БВПД виконують таку функцію як правопросвітництво, яка полягає в підвищенні рівня правової свідомості та правової освіти громадян. Функція правопросвітництва дає можливість вести боротьбу з корупцією, надавати суспільству доступну та якісну правову інформацію», – зазначив Микола ГУДІМА,

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва Юлія ЗАЦАРИННА виступила з презентацією на тему: «Розширення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України – крок до зниження рівня корупції». В ході свого виступу головний спеціаліст розповіла про кабінет електронних сервісів, переваги електронних сервісів, способи подання заяви доступу до сервісів.

«Розширення доступу громадян до електронних сервісів значно усуває корупційну складову. Особі, якій потрібно витяг, виписка або може самостійно  зайти  на сайт Міністерства юстиції України і відповідному розділі сайті і отримати інформацію. Тобто немає контакту між реєстратором і людиною та також є велика економія часу», – зазначила Юлія ЗАЦАРИННА.

ShM 2017 02 08 SEMINAR CORUPTSIA    6

Під час проведення семінару проводилося анкетування поінформованості населення Сумської області щодо рівня корупції, був продемонстрований фільм « Вчимося жити без корупції!», вирішувалися практичні завдання щодо протидії корупції.

 

Варто зазначити, що Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7 -28-05,   Електронна пошта центру:  shostka.sumy@legalaid.gov.ua. Юрисдикція Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Шостка та Шосткинський район, м. Глухів  та Глухівський район,м. Кролевець та Кролевецький, м. Середино-Буда та Середино-Будський район, смт. Ямпіль та Ямпільський район