назад

В місцевих центрах з надання БВПД з´явилися дитячі куточки

1До наших закладів за юридичною допомогою дуже часто приходять відвідувачі з дітьми, і для малечі очікування стає справжнім випробуванням. Не треба забувати і про те, що з січня цього року діти отримали доступ до безоплатної вторинної правової допомоги, тому створення комфортних умов для них відповідає потребам сьогодення. Враховуючи це, Регіональний центр з надання БВПД у Херсонській області рекомендував місцевим центрам посилити цей напрямок роботи і облаштувати у своїх приміщеннях дитячі куточки.

2 3

4Варто зазначити, що минулого року Українська Ґельсінська спілка з прав людини проводила моніторинг місцевих центрів. Експерти не тільки аналізували роботу центрів, але й досліджували, наскільки зручним та ефективним є отримання 5правової допомоги для клієнтів системи БПД. У своєму звіті вони відмітили роботу Сумського місцевого центру, який облаштував приміщення дитячим куточком.

«Ми вирішили продовжити цю добру справу, – пояснює директор Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва, – і разом з начальником відділу моніторингу Світланою Ребристою рекомендували місцевим центрам створити зони комфорту для дітей. Тож працівники місцевих центрів на власному ентузіазмі вирішили це питання, і станом на 16.07.2018 облаштувано 15 дитячих зон. Проте робота в цьому напрямку ще триває».

6

«Крім того, – додала Марина Ігорівна, – працівники Регіонального центру теж внесли свою лепту. За ініціативи Світлани Ребристої ми придбали для маленьких відвідувачів іграшки, розмальовки та набори олівців, які передамо місцевим центрам.

7

8Сьогодні, наприклад, подарунки для дітей отримає Херсонський місцевий центр – вони першими облаштували у своїх приміщеннях дитячі зони».

9Яскрава абетка, розмальовки, кеглі, пірамідки – ось який сюрприз підготували для малечі наші колеги з Херсонського місцевого центру, зокрема Білозерського бюро правової допомоги, які першими відреагували на нашу пропозицію.

За словами Марини Єлисєєвої, створення цих чудових куточків для малечі є ознакою цивілізованого підходу до роботи з клієнтами різних вікових категорій та клієнтів з дітьми.

Підводячи підсумки роботи в цьому напрямку, не можна виділити якийсь один центр – усі місцеві центри із задоволенням включилися в роботу, об´єднавши зусилля і ресурси, вклавши свою фантазію та любов.

10У Голопристанському місцевому центрі, наприклад, маленьких клієнтів зустрічає не тільки затишний куточок з іграшками, але й сонячний супутник правових знань з емблемою БВПД.

За словами працівників, у Голопристанському місцевому центрі та Каланчацькому бюро малюки зможуть цікаво провести час – малювати, читати, гратись з іграшкам, доки їх батьки будуть вирішувати свої питання. Тож кожна дитина, яка завітає до цих закладів, знайде собі справу за інтересом, а батьки будуть впевнені, що дитина не сумуватиме та за нею доглянуть.

11У Бериславському місцевому центрі з надання БВПД батьки зможуть не тільки вирішити правові проблеми, але й спостерігати за дитиною – дуже вдало вибрано місце для оформлення куточка. Втім дитина також буде впевнено себе почувати, бо батьки знаходяться в полі її зору. Приємно, що крім створення затишної атмосфери, фахівці врахували і цей момент.

Яскраві абетки, дошки, настільні ігри, розмальовки, пазли, пірамідки, кубики – ось як подбали про маленьких відвідувачів працівники Каховського місцевого центру з надання БВПД.

За словами інтегратора Володимира Щербакова, працівники центру та підпорядкованих бюро створили для дітей ці маленькі затишки для очікування з турботою та любов´ю.

12

13 14

15 16 17 18

19 20 21