назад

В Новосанжарському районі затверджено Програму правової освіти населення

persiy26072016

15 липня 2016 року на VII сесії сьомого скликання Новосанжарською районною радою  затверджено Програму правової освіти населення на 2016 -2020 роки.

Співрозробником та відповідальним співвиконавцем Програми є Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Програма правової освіти населення на 2016-2020 роки передбачає подальше створення необхідних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні, забезпечення доступу громадян до джерел правової інформації, а також визначає основні напрямки правоосвітньої діяльності та першочергові заходи щодо їх реалізації.

На виконання Програми  з районного бюджету планується виділити 35 000 гривень. Виділені кошти планується витратити на найбільш необхідні заходи в районі, такі як: висвітлення в засобах масової інформації актуальних правових питань, організація правовосвітніх заходів серед шкільної молоді (круглі столи, семінари, конференції та ін.), виготовлення роздаткового матеріалу, забезпечення роботи громадської приймальні, виїзди мобільних консультаційних груп для надання безоплатної правової допомоги малозахищеним верствам населення та інше.

Тож, завдяки вказаній програмі, Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги отримав дієвий інструмент для розширення своїх можливостей на території Новосанжарського району.