назад

У Шумську розповіли про безоплатну правову допомогу безробітним громадянам та про реєстрацію громадських формувань

13872889 503079519883009 3217521514235285479 n

Фахівці Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали місто Шумськ з метою забезпечення та спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги.

21 липня 2016 року в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Лис у складі робочої групи взяв участь у тренінгу для безробітних громадян «Побудова кар’єри та професійний розвиток», який провела  Лариса Жук.

Одним із завдань даного тренінгу це поширення серед жителів району інформації про їх право на правову допомогу, яке гарантоване ст.59 Конституції України.

Присутніх ознайомили  з роботою центру, основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема із суб’єктами права на БВПД, зазначеними у статті 14 Закону та переліком підтверджуючих документів, необхідних для отримання такої допомоги.

Крім того, присутні отримали буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу  із зазначенням адреси розміщення Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, контактного телефону та скайпу.

Ярослав Лис розповів безробітним громадянам та працівникам РЦЗ про проведення державної реєстрації громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи  Кременецьким місцевим центром та  проінформував  присутніх про відкриття бюро правової допомоги з 1 вересня 2016 року і в яких усі бажаючі особи зможуть отримати необхідні юридичні консультації та роз’яснення з правових питань, подати звернення на безоплатну вторинну правову допомогу, а також матимуть доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Ярослав Лис також зустрівся з заступником начальника управління соціального захисту населення Шумської райдержадміністрації Оксаною Шевело. В ході проведеної зустрічі досягнуто домовленості про налагодження співпраці для створення рівних можливостей для доступу малозабезпечених категорій громадян до правосуддя шляхом організації надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. За результатами робочої зустрічі підписано меморандум про співпрацю між Кременецьким місцевим центром і управління соціального захисту населення Шумської райдержадміністрації.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).