назад
26.07.16

Адвокат з Голованівщини довела в суді факт народження дитини на тимчасово окупованій території

ЗадорожнюкУ червні 2016 року до Голованівського місцевого центру з надання БВПД звернулася клієнтка з проханням надати їй безоплатну правову допомогу з метою встановлення юридичного факту народження її дитини. 10 червня 2016 року дорученням центру № 62 для надання безоплатної правової допомоги заявнику призначили адвоката Оксану Борисівну Задорожнюк.
Адвокат підготувала заяву про видачу судового рішення про встановлення юридичного факту народження дитини та подала заяву до Голованівського районного суду Кіровоградської області.
В обґрунтуванні вимог адвокат звернула увагу на те, що заявниця перебуває в зареєстрованому шлюбі, в якому народилася дитина. Місцем народження дитини є місто Краснодон Луганської області, яке є тимчасово окупованою територією. Заявниця разом з чоловіком звернулись до Голованівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції, але їм було відмовлено в державній реєстрації в зв’язку з тим, що медичне свідоцтво про народження дитини, видане на тимчасово окупованій території, є недійсним і не створює правових наслідків.
Завдяки успішній роботі адвоката Задорожнюк О.Б., яка проаналізувавши зібрані у справі матеріали, довела в суді факт, що клієнтка дійсно народила дитину (Олександра) в м. Краснодон Луганської області 15 грудня 2015 року, а медичне свідоцтво про народження, видане Краснодонським пологовим відділенням Луганської області від 21 грудня 2015 року, підтверджує даний факт, хоч і видано воно було на тимчасово окупованій території.
Після розгляду справи Голованівським районним судом Кіровоградської області було винесено рішення, яким вимоги клієнтки були задоволені у повному обсязі.
Громадянам, яким необхідна правова допомога, потрібно звернутися до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яких на території Кіровоградської області три: Голованівський (смт. Голованівськ, вул. Ціолковського, 1, 2 поверх, тел. (0525)-22-25-83), Кіровоградський (м. Кіровоград, вул. Дворцова, 64/53, тел. (0522)-32-08-24) та Олександрійський (м. Олександрія, вул. Першотравнева, буд. 18, тел. (05235) 7-04-04, 7-04-40, 050-563-72-11).