назад
21.08.17

В.о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк відвідав Дніпропетровщину

Сьогодні, 21 серпня 2017 року, в.о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк з одноденним робочим візитом відвідав Дніпропетровщину. Він поспілкувався з фахівцями регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області та адвокатами, які працюють у системі БПД. У рамках візиту на Дніпропетровщину також відбулась зустріч з фермерами регіону за участі керівництва Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області та огляд Міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи, відкриття якої очікується найближчим часом.

Про роботу системи безоплатної правової допомоги, зокрема мобільних точок доступу до правової допомоги, розповів Олексій Бонюк під час зустрічі з аграріями у Новоолександрівській сільській раді. Він закликав селян «звертатись до центрів та бюро з надання безоплатної правової допомоги для вирішення актуальних правових питань, пов’язаних із земельними відносинами». У ході прийому, на якому був присутній також Леонід Маньковський, начальник Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, присутні могли отримати безпосередню юридичну консультацію. Так, пані Валентина В*, яка прийшла на зустріч саме задля того, щоб з’ясувати для себе деякі нюанси земельного законодавства, разом з Олексієм Бонюком розробили стратегію правових дій з хвилюючого її земельного питання.

6 DN

Приємне враження на в.о. директора Координаційного центру справили відвідини Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області, Першого та Третього місцевого центрів. А також екскурсія на Міжрегіональну ресурсно-комунікаційну платформу (МРКП). Разом з очільницею Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Людмилою Яцубою, начальницею Управління розвитку людських та інформаційних ресурсів у сфері надання правової допомоги Аліною Гладкою та начальницею управління дніпровської МРКП Яніною Тарасовою вони обговорили майбутні напрямки роботи та ресурсні можливості платформи.

5 DN

Актуальні питання з організації роботи з надання БВПД на Дніпропетровщині з’ясовував Олексій Бонюк у ході зустрічі з директорами місцевих центрів та адвокатами, які працюють з системою БПД. Конструктивний діалог відбувся з питання оцінювання якості роботи адвокатів, взаємодії з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, фонду оплати праці тощо. Олексій Бонюк наголосив на тому, що фінансові зобов’язання держави перед адвокатами за надання безоплатної вторинної правової допомоги будуть виконані у повному обсязі.

1 DN

В цілому знайомство з Дніпропетровщиною виявилось дуже продуктивним. Адже незважаючи на рамки одноденного візиту відбулось чимало зустрічей – в.о. директора Координаційного центру випала можливість зустрітись як з працівниками системи БПД, так і з клієнтами центрів, партнерами системи.

4 DN


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                  YouTube YouTube                  Google Google+  тTwitter