назад

В. о. директора Регіонального центру з надання БПВД взяла участь у засіданні колегії Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області

IMG 0493     20 січня у Хмельницькому відбулося засідання колегії Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області під головуванням начальника управління Віктора Худняка. У засіданні взяла участь і в. о. директора Регіонального центру з надання БПВД у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва.

     З-поміж інших питань порядку денного засідання колегії — реформа територіальних органів юстиції та розвиток системи безоплатної правової допомоги. З доповіддю про те, яких змін слід очікувати у системі БПД на місцях, виступила Олена Варфоломєєва.

     Як зазначила в. о. директора Регіонального центру з надання БПВД у Хмельницькій області, планується, що в кожному районі і місті України будуть утворені бюро правової допомоги. Вони діятимуть як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що розпочали працювати в Україні з 1 липня 2015 року. Ресурсне забезпечення бюро здійснюватиметься за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції, які будуть ліквідовані найближчим часом. У бюро правової допомоги громадяни зможуть скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу — правову інформацію та консультації.

     Варто додати, що 18 січня Олена Варфоломєєва взяла участь у робочій нараді керівників у системі безоплатної правової допомоги в Києві. Під час зустрічі йшлося про план розвитку системи БПД у 2016 році, зокрема й про утворення бюро правової допомоги, які розпочнуть обслуговувати громадян вже з 1 липня 2016 року.

{gallery}img/novyny/2016/01_Sichen/20{/gallery}