назад

В обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни надавали юридичні консультації працівники Бердичівського місцевого центру з надання БВПД

16.09.2016 - mob ofis B (1)Кожну другу середу місяця у Житомирському обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни у місті Бердичів, фахівці Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводиться консультування ветеранів війни та учасників АТО з усіх юридичних питань. 14 вересня черговий прийом громадян проводили начальник відділу провоосвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Сікорська та начальник відділу представництва Андрій Архіпов.

Значна кількість звернень стосується надання соціальних виплат, призначення  субсидії та відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, оздоровлення пільгових категорій громадян, виділення земельних ділянок, складання заповіту.

Як зазначила Ольга Сікорська, під час консультування учасники АТО з`ясовували питання стосовно забезпечення безоплатної передачі у власність земельної ділянки в першочерговому порядку, пільгового проїзду учасникам бойових дій. Цікавились, на які пільги мають право учасники АТО та члени їх сімей. Ветерани війни консультуались із питань отримання субсидії, порядок перерахунку пенсії, спадкування.

Фахівці місцевого центру переконані, що і ветерани, і нинішні військовослужбовці потребують правової допомоги. Виїзна консультація – це та форма надання правової допомоги, яка робить її більш доступною.

«Виїзди в госпіталь є надзвичайно важливими. Ветерани війни через стан здоров’я та похилий вік часто залишаються безпорадними, наодинці зі своїми проблемами, – відмітив Андрій Архіпов. – Питання їх дуже актуальні і мають проблемний характер. Консультації у госпіталі потрібні не лише задля надання правової допомоги, але й для того, щоб виразити повагу та небайдужість до людей, які захищали свою землю та народ».

16.09.2016 - mob ofis B (2)

Наступна зустріч працівників місцевого центру з ветеранами війни та учасниками АТО відбудеться 28 вересня. Прийом громадян буде проводитись у приміщенні військового клубу.