назад

В Одесі відбулась робоча зустріч щодо розширення доступу до безоплатної правової допомоги засуджених

memorandum koloniya probaciya19 жовтня 2018 року, у приміщенні Державної установи «Одеська виправна колонія №14», з метою виконання Меморандуму про співпрацю між Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України, Державною установою «Центр пробації» та Координаційним центром з надання правової допомоги від 17.09.2018 року, відбулась робоча зустріч між представниками Центру пробації, Одеської виправної колонії №14 та Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області.

Від системи безоплатної правової допомоги участь приймала начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Альбіна Гаврильчик.

В ході зустрічі було обговорено план заходів на виконання Меморандуму про співпрацю між Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України, Державною установою «Центр пробації» та Координаційним центром з надання правової допомоги від 17 вересня 2018 року. Така співпраця дасть ще більше можливостей для засуджених у доступі до безоплатної правової допомоги.

memorandum koloniya probaciya

В майбутньому планується:

  • проведення робочих зустрічей з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим, які утримуються в установі,
  • затвердження графіку проведення круглих столів, що спрямовані на обговорення проблемних питань, які виникають під час виконання Меморандуму,
  • підвищення рівня кваліфікації працівників уповноважених органів з питань пробації, установ виконання покарань, центрів та адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим особам.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області працює за адресою: м. Одеса, вул. Льва Толстого, 6. Телефон: (048) 726-22-23.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.