назад

В Охтирці втілюють у життя проект «Розуміємо права дитини»

OkM 170919 2118 вересня розпочато освітньо-виховний проект «Розуміємо права дитини», що охопить всі 9-ті класи шкіл міста. Семінари з елементами тренінгу мають на меті ознайомити учнів загальноосвітніх закладів, вихованців ОМЦПО- МАН з основними документами, що регулюють права людини і громадянина; сформувати важливість знань про права людини та дитини; сприяти становленню активної позиції щодо взаємозв’язку конституційних прав та обов’язків, уміння здійснювати їх;

поглибити знання про «етапи розвитку прав людини», «організації, що захищають права дітей»; виховати правову поведінку та вміння надавати юридичну оцінку різноманітним ситуаціям, вчинкам людей у правовому полі.

OkM 170919 22

Цього дня юристи Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Марина Лапоног та Іван Острих, відповідно до графіку, відвідали загальноосвітню школу I-III ступенів № 1. Для учнів, які навчаються у природничому, математичному та універсальному класах розкрили питання природних та конституційних прав, політичних та соціально-економічні, проведено інтерактивні вправи щодо підвищення обізнаності про права дитини. Для закріплення матеріалу, зі школярами проведено тестування «Права Дитини».

OkM 170919 23

Учнів цікавили такі питання: зміна прізвища, порушено питання медичного права – «евтаназія» із точки зору права на життя та інші.

Довідково: Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги: 13; тел. (05446) 4-22-23.