назад
15.03.18

В Олександрії відбувся правопросвітницький семінар для працівників соціального обслуговування

02У рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», 14 березня 2018 року заступник директора Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Безлюдько та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Володимир Світановський провели правопросвітницький семінар для працівників Територіального центру соціального обслуговування м. Олександрії.
Під час заходу Володимир Безлюдько розповів присутнім про функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині, а також детально зупинився на захисті прав соціально незахищених верств населення та осіб похилого віку.
З-поміж іншого, він детально роз’яснив поняття первинної та вторинної правової допомоги. Так, безоплатна первинна правова допомога передбачає надання правової інформації, консультації, роз’яснень, допомогу у складанні різноманітних заяв, скарг, запитів правового характеру, крім процесуальних документів. Суб’єктами надання БППД є органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, фізичні та юридичні особи приватного права, спеціалізовані установи. Безоплатна вторинна правова допомога передбачає собою захист; представництво інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру. Суб’єктами надання БВПД є адвокати та центри, які надають безоплатну правову допомогу.
 
03
 
Володимир Світановський повідомив, що у рамках реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівці системи безоплатної вторинної правової допомоги проводять правопросвітницькі заходи в навчальних закладах, підприємствах, установах, організаціях міста та району; здійснюють виїзди до мобільних точок доступу до системи безоплатної вторинної правової допомоги в сільській місцевості.
«Сьогодні прості українці в кожному районному центрі чи невеликому містечку можуть звернутися до юристів чи адвокатів місцевих центрів, або бюро правової допомоги та отримати доступ до первинної та вторинної правової допомоги», – зауважив Володимир Світановський.
 
04
 
Наприкінці заходу Володимир Безлюдько та Володимир Світановський відповіли на всі запитання соціальних працівників, надали консультації з правових питань щодо порядку оформлення спадщини; порядку оформлення договору довічного утримання; перерахунку пенсії та житлових питань, а також роздали буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу та проект «Я МАЮ ПРАВО!».
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Адреси бюро правової допомоги:
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смт Онуфріївка, вул. Графа Толстого, 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13-А.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.