назад
02.03.16

В Оттаві українські делегати на чолі з Міністром юстиції зустрілися з Міністром іноземного розвитку і зв’язків з франкомовними країнами Канади

11Триває візит української делегації на чолі із Міністром юстиції Павлом Петренком до Канади.

Учора, 1 березня, в Оттаві українські делегати зустрілися із Міністром іноземного розвитку і зв’язків з франкомовними країнами Марі-Клод Бібо.

«Під час зустрічі я подякував канадському Уряду за підтримку реформаторських зусиль Уряду України, зокрема у сфері захисту прав людини. Висловив вдячність нашим канадським партнерам за підтримку в рамках проекту «Доступна і якісна правова допомога в Україні» та інших важливих проектів, які впроваджуються нині в Україні», – зазначив Павло Петренко.

У ході зустрічі обговорено можливості продовження і подальше розширення підтримки розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні, в тому числі після 2018 року. А також нові можливі проекти у рамках продовження співпраці, зокрема, щодо реформування пенітенціарної системи.

Крім того, вчора відбулася зустріч з Урядовим уповноваженим з питань доступу до публічної інформації Канади Сьюзан Лего. Діяльність Урядового уповноваженого забезпечується працівниками бюро, які проводять розслідування, займаються питаннями врегулювання спорів; здійснюють нагляд за діяльністю федеральних установ відповідно до законодавтства; представляють Урядового повноваженого в суді при розгляді справ та надають юридичні консультації щодо розслідувань та законодавчих питань.

12800197 843286182441853 3727739083710258251 n

Нагадаємо, впродовж 29 лютого – 4 березня 2016 року проходить візит української делегації на чолі із Міністром юстиції Павлом Петренком до Канади. Візит має на меті сприяти зміцненню діалогу між Канадою та Україною в сфері верховенства права, зокрема, у тому, що стосується доступу до правосуддя та правової допомоги; забезпечити поглиблене та практичне ознайомлення представників української делегації з підходом Канади до забезпечення доступу до правосуддя та організації надання правової допомоги. А також – ознайомити представників української делегації з різними шляхами та засобами залучення громадських організацій та представників громадянського суспільства до розвитку правової спроможності на рівні громад та підтримки роботи системи правової допомоги у Канаді.

12813928 843253612445110 6180604154894971724 n

У складі української делегації на чолі із Міністром юстиції – директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, керівник Служби Міністра юстиції В’ячеслав Волошин та радник Міністра юстиції Олександра Журахівська. Разом із членами української делегації участь у зустрічах в рамках візиту беруть представники команди проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» – директор проекту Лариса Бізо, менеджер проекту в Україні Оксана Кікоть, менеджер проекту в Канаді Тетяна Войтан та його координатор у Канаді Лінда Прухніцкі.

Робочий візит Міністра юстиції України Павла Петренка до Канади організований в рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який реалізується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги (Міністерство юстиції України) за фінансової підтримки Уряду Канади.

ДОВІДКОВО

2. project logo blue foxy UKRПроект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» фінансується Міністерством закордонних справ Канади, впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги. Проект діє до кінця 2018 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Координаційним центром з надання правової допомоги та Канадським бюро міжнародної освіти (підписаний 5 липня 2014 року.)

Метою проекту є покращення рівного доступу до правосуддя для населення України (особливо представників вразливих верств) шляхом підтримки впровадження системи безоплатної правової допомоги та підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання безоплатної правової допомоги.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter