назад

В пансіонаті «Славське» відбулись правоосвітні заходи для дітей

2 Centr tabir 3Нещодавно в пансіонаті «Славське» однойменного містечка відбулись правоосвітні заходи в рамках відпочинково – навчального табору для дитячих будинків сімейного типу, прийомних родин, тимчасово переселених осіб із зони АТО, сімей загиблих в зоні АТО та багатодітних родин.

Провели зазначені заходи працівники Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на запрошення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація – МОЯ РОДИНА».

Так, начальник відділу правопросвітництва Христина Гаталяк провела інформаційну бесіду щодо можливостей отримання безоплатної правової допомоги для дорослих учасників табору та гру «Знай свої права» для дітей.

2 Centr tabir 4

– Як отримати субсидію дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям?
– Як отримати пенсію, з якого віку особам, які виховували прийомних дітей?
– Чи мають прийомні діти право на безкоштовний табір, якщо дитина вже відпочивала у таборі за кошти місцевого бюджету?
– Як оформити службове житло на право власності після проживання в ньому 10 років?
– Як оформити дитину-інваліда на інклюзивну форму навчання? – ці та інші актуальні питання цікавили учасників табору під час роботи мобільного пункту консультування фахівцями Центру Іриною Василів та Наталією Дмитришин.

Заходи, що їх провели фахівці Центру, мали на меті інформування учасників табору про можливості отримання безоплатної правової допомоги, надання правової інформації, консультацій з правових питань та проведення правоосвітніх заходів для дітей.

2 Centr tabir 2

Насамкінець учасники обмінялись практичним досвідом у вирішенні соціально-правових питань для дитячих будників та прийомних сімей, а також домовились про організацію семінару на базі Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Другому львівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Львів, вул. Винниченка, 30; тел.(032) 255-65-71.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).