назад
27.06.18

Права, свободи і обов’язки громадянина за Конституцією України

27.06.2018 1

На передодні Дня Конституції України для клієнтів служби пробації у Тиврівському районі провели правопросвітницьку лекцію «Права, свободи і обов’язки людини і громадянина за Конституцією України». Організували проведення заходу працівники Тиврівського бюро правової допомоги спільно з службою пробації у Тиврівському районі.

Під час заходу фахівцями бюро Ярославою Мачай та Наталією Білоус роз’яснено присутнім, що Основним Законом України є Конституція України. На її підставі та на її виконання прийняті і приймаються всі інші закони України та підзаконні нормативно-правові акти. Окрім того, осіб ознайомлено з основним правами та свободами за Конституцією України. Зокрема, з правом знати свої права і обов’язки та правом на правову допомогу, яка у випадках, передбачених законом, надається безоплатно. Наголошено, що передбачені Конституцією України права і свободи не є вичерпними, але є непорушними і невідчужуваними, вони є гарантованими і не можуть бути скасовані чи обмежені, крім випадків, передбачених  Конституцією.

Також, присутніх ознайомлено з конституційними обов’язками, зокрема, з тим, що кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей, та наголошено, що незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.

Крім того, працівниками бюро надані відповіді на хвилюючі їх правові питання та розповсюджено інформаційні буклети.

Довідково:

Вінницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Порика, 29; конт. телефон: (0432) 56-01-80.

Тиврівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: Вінницька обл., смт. Тиврів, вул. Шевченка,5, приміщення Автошколи (перший поверх), контактний телефон:(04355) 2-15-77


banner facebook 330x106