назад

В Одесі на базі правового клубу «PRAVOKATOR» пройшов 2-денний тренінг з розвитку навичок роботи (SOFT SKILLS) з вразливими групами клієнтів системи БПД

soft skills 10Мета тренінгу – розвиток комунікативних навичок для роботи із вразливими групами клієнтів системи безоплатної правової допомоги, зокрема – постраждалих від домашнього насильства та гендерно обумовленого насильства, дітьми, учасниками АТО, внутрішньо переміщеними особами та особами похилого віку.

Тренери: адвокат, голова ГО «Правозахисний ромський центр» Володимир Кондур (м. Одеса), адвокатка Тамара Бугаєць (м. Кропивницький).

Основну увагу на тренінгу приділили саме «м’яким навичкам» (soft skills), а саме – аналізу та відпрацюванню навичок побудови першого контакту та подальшої ефективної комунікації з клієнтами, інтерв’ювання та консультування клієнтів.

Зокрема, учасники працювали над інструментами ефективної комунікації, бар’єрами/фільтрами сприйняття (які можуть стати причиною стереотипів та дискримінації), активним слуханням та емпатією, а також етичними, ціннісними аспектами й іншими особливостями роботи з вразливими групами клієнтів.

soft skills 1

Крім того, увагу приділили роботі зі стресом та емоціями, запобіганню професійного вигорання та підтримання себе в ресурсному стані.

Робота над «м’якими навичками» (soft skills) є дуже важливою, оскільки в професійному житті часто увага приділяється лише «твердим навичкам» (hard skills) – таким як, наприклад, знання відповідного законодавства та процедур, в той час як саме «м’які навички» мають значний вплив на результати роботи з клієнтами та якість надання їм правової допомоги.

Формат тренінгу передбачав активну участь усіх протягом двох днів тренінгу, виконання практичних вправ та завдань, роботу в міні-групах, аналіз та обговорення кейсів та відеоматеріалів, обмін досвідом між учасниками та відверте спілкування.

soft skills 2

soft skills 6

soft skills 4

soft skills 7

soft skills 5

soft skills 14

soft skills 8

soft skills 3

soft skills 11

soft skills 12

soft skills 13

 

soft skills 15

soft skills 10

Тренінг відбувся за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.

Єдиний телефон системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів).