назад

В приміщенні Волинського пункту тимчасового перебування іноземців відбувся моніторинговий візит

31 липня 2015 року в с. Журавичі Ківерцівського району Волинської області в приміщенні Волинського пункту тимчасового перебування іноземців відбувся моніторинговий візит в рамках фінансованого Європейським Союзом проекту Міжнародної організації «Пілотна ініціатива моніторингу реадмісії в Україні і Пакистані (MONITOR)».

У візиті взяли участь представники Волинського та Чернігівського пунктів тимчасового перебування іноземців Валерій Демчук, Ірина Пецко, Павло Чава представники УВКБ ООН Анна Копцюх та Анна Кузніцова, представники Міжнародної організації міграції в Україні Дмитро Кондратенко та Лідія Кузьменко.   Захід також відвідали директор та спеціалісти Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

         DSC9771Метою візиту були підтримка гуманної та впорядкованої міграції, а також захист прав біженців як однієї із категорії осіб, які згідно Закону України “Про безоплатну правову допомогу” є суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги.

         Розпочали моніторинговий візит із вітального виступу та промови директора Волинського пункту тимчасового перебування іноземців Валерія Демчука, який розповів про основні проблеми осіб, що перебувають у пункті тимчасового перебування іноземців та можливі напрямки співпраці для розробки методів та засобів реальної допомоги, зокрема правової, громадянам, які в ньому перебувають.

          DSC968Наступною виступила директор Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Черьомуха, яка повідомила, що біженці є особливою категорію громадян, яка, безумовно, має право на гарантовану державою безоплатну правову допомогу.

         Виступила також Лідія Кузьменко, яка розповіла про загальну стратегію роботи Міжнародної організації міграції, котра передбачає сприяння добробуту мігрантів, підтримку інтеграції національних меншин та зміцнення ролі мігрантів у розвитку як країн, що їх приймають, так і країн їх походження.

На завершення візиту усі присутні домовились про плідну співпрацю з метою розвитку системи безоплатної правової допомоги, а також захисту прав людини та громадянина.