назад
05.04.16

В рамках проекту «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад Чернігівської області» здійснені перші робочі візити

DSC092554 квітня в рамках проекту «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад Чернігівської області», який реалізується в рамках Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» були здійсненні робочі візити до смт.Гончарівське, Деснянської та Кіптінської об’єднаних територіальних громад.

У робочому виїзді взяли участь директор Регіонального центру з надання вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко, заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Вероніка Рибак, директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко та громадські діячі Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Віктор Тарасов, Наталія Піддубна та Ірина Бірюк.
Робочий візит був здійснений з метою забезпечення державної гарантії рівних можливостей для доступу громадян до безоплатної правової допомоги жителів даних громад. Зокрема розглядалося питання необхідності прийняття у поточному році Програми правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню на 2016-2017 роки. Особливу увагу було приділено основним завданням програми: організації виїзних консультацій для спрощення та розширення доступу до безоплатної правової допомоги соціально вразливим верствам населення та підвищенню рівня правової освіти громадян.
В рамках візитів також відбувалося інформування населення про безоплатну вторинну правовому допомогу та залишалися роздаткові матеріали.
Інформаційна довідка: Як відомо у Чернігівській області сьогодні вже створено 5 об’єднаних територіальних громад: Деснянська, Кіптівська, Вертіївська, Макіївська та Парафіївська. Виявили бажання до об’єднання: Гончарівське, Холми, Остер, Талалаївка, Мрин та інші. Саме в об’єднаних територіальних громадах сьогодні виникає неабияка кількість юридичних питань і саме тому працівниками центрів та громадської організації було вирішено з пропозицією, затвердження програм, в першу чергу звернутися до об’єднаних територіальних громад та тих, що планують об’єднатися.DSC09230DSC09291