назад
04.03.16

В Шосткинській спеціальній школі I-II ступенів № 10 створено мобільний пункт консультування

160304 01  Працівники центру налагодили співпрацю щодо створення та роботи мобільного пункту консультування в  спеціальній загальноосвітній школі та ознайомили учнів школи з їхнім правом на безоплатну вторинну правову допомогу.

 Інтегратори Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна 3 березня провели навчальну лекцію «Права дитини-сироти на безоплатну вторинну правову допомогу» для учнів 9-10 класів Шосткинської спеціальної школи I-II ступенів № 10.

  В ході лекції фахівці розповіли, що реалізації права дитини-сироти на безоплатну вторинну правову допомогу здійснюється  через  законного представника, зазначили  хто може бути законним представником дітей та про перелік документів, які потрібно подавати у разі звернення до центру.

Цього ж дня  під час робочої  зустрічі з заступником директора школи з навчально-виховної роботи Оксаною Гасиновою начальник відділу взаємодії з суб’єктами безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд та головний спеціаліст цього ж відділу Юлія Зацаринна розповіли про діяльність місцевого центру з надання БВПД, порядок звернення для отримання правової допомоги та організацію роботи мобільного пункту консультування. Відтак досягли згоди з керівництвом навчального закладу про функціонування в спеціальній школі пункту консультування     .

160304 02

 Оксана Гасинова наголосила: «Робота таких мобільних консультпунктів є вкрай важливою, адже допомагає не тільки з’ясувати юридичні проблеми, але й підвищує рівень правової грамотності цієї малозахищеної категорії громадян».

 Варто зазначити, що Шосткинська спеціальна школа – це заклад з педагогічною корекцією, де навчаються діти з особливими потребами. Переважна більшість учнів діти-сироти, діти позбавленого батьківського піклування та діти, які мають інвалідність.