назад

В Шосткинському міському територіальному центрі соціального обслуговування надавали безоплатні правові консультації та інформували громадян про їхні права

ShM 2017 03 03 TERTSENTR   23 березня інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія ЗАЦАРИННА та начальник відділу представництва Шосткинського місцевого центру БВПД Наталія ОЛІЙНИК  на базі відділення соціально-побутової адаптації № 1 Шосткинського міського територіального центру соціального обслуговування прочитали лекцію на тему «Що краще договір дарування чи заповіт?» та провели виїзне консультування.

З метою проведення правопросвітницької роботи серед населення інтегратор центру Юлія ЗАЦАРИННА в ході лекції розповіла учасникам заходу про  моменти переходу права власності, терміни оформлення, можливість скасування при складання заповіту та договору дарування.

«Хоч при складанні заповіту законодавець надав спадкодавцеві значну свободу при виявленні своєї «останньої волі», слід пам’ятати про обов’язкову частку у спадщині, яка обмежує свободу заповіту.
Право на обов’язкову частку мають пенсіонери за віком, неповнолітні та люди з обмеженими фізичними можливостями незалежно від змісту заповіту. Таким чином, договір дарування є більш вигідною та безпечною для обдарованого, а заповіт – для спадкодавця»,
– зазначила Юлія ЗАЦАРИННА.

ShM 2017 03 03 TERTSENTR   1

В ході роботи пункту консультування працівники місцевого центру надавали роз’яснення та консультації відповідно до їх компетенції. Громадяни зверталися з питань складення заповіту, вартості нотаріальних послуг, порядку встановлення право власності на квартиру, порядку виплати пенсії у разі втрати годувальника, пільги ліквідатором ЧАЕС. Всього фахівцями центру було прийнято 8 осіб.

«Робота мобільного консультаційного пункту є вкрай важливим, оскільки правова допомога для її підопічних стає дієвою та доступною коли фахівці приходять безпосередньо до тих, хто її потребує», – підсумувала завідуюча відділенням соціально-побутової адаптації № 1 Шосткинського міського територіального центру соціального обслуговування Ніна БОРИСОВА.

 

За детальною консультацією та роз’ясненнями можна звертатися доШосткинського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4 або за  тел. (05449)7-30-94,7-28-05.