назад

В Шостці з правових питань консультували учасників АТО

160316 11У Шосткинському міськрайонному центрі зайнятості 15 березня пройшов інформаційний семінар для демобілізованих учасників антитерористичної операції, участь в якому взяли і працівники Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Питання захисту учасників АТО у суспільстві постає все гостріше. Військові часто не проінформовані про свої права та процедуру їх захисту, а тому виникають конфлікти чи непорозуміння. 

Метою семінару було надати учасникам АТО всебічну інформацію щодо соціальних гарантій, різноманітних державних програм, захисту прав.

Діалог з демобілізованими військовими відбувся за участю  заступника начальника відділу активної підтримки безробітних центру зайнятості Людмили Кізтуганової, інтеграторів Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольги Правосуд та Юлії Зацаринної, голови ради ветеранів та учасників антитерористичної операції при Шосткинській районній державній адміністрації, керівника апарату райдержадміністрації Ігоря Волинця.

Працівники Шосткинського місцевого центру поінформували присутніх про діяльність центру, правовий захист учасників АТО, пільги та соціальні гарантії для учасників бойових дій тощо. Також акцентували увагу на порядку звернень до місцевого центру демобілізованих бійців, які потребують правової допомоги, роз’яснили в яких випадках особа має право отримати адвоката за рахунок держави.

«Законодавство недосконале, але ті, хто захищає нашу країну повинні відстоювати свої законні права, і ми будемо вам у цьому допомагати. А за необхідності звернення до суду місцевим центром буде призначений адвокат системи безоплатної правової допомоги      » – наголосила під час розмови начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Ольга Правосуд.

Наприкінці семінару присутнім роздали листівки та буклети.