назад

DSC 0859

15 лютого 2018 року представник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Олег Кононенко прийняв участь у відкритті ХІ Всеукраїнського дитячого форуму «Формула успіху правової держави очима дітей» під гаслом «Заради гідності й свободи».  Урочисте відкриття Форуму провів заступник Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Петухов, який звернувся до учасників з вітальним словом і вручив керівникам учнівських команд подяки Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області за формування і розвиток високоінтелектуальної, свідомої особистості з громадянською позицією.

Головна мета Форуму – формування правової думки у підростаючого покоління, виховання патріотизму, громадської активності, національної толерантності.

На Форум прибули делегати з різних куточків України, зокрема із Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької областей і шкіл міста Тернополя та міста Зборова Тернопільської області.

DSC 0819

Учасники заходу готували та захищали проекти на запропоновані теми:

Я – це Україна: громадянська активність, патріотизм, правосвідомість.

Успіх правової Української держави в абсолютній більшості її правосвідомих громадян. Формула доведення.

Розвиток медіаграмотності – стратегічний курс правової держави.

Дитинство без насилля. Формування правового імунітету.

IMG 7291

Форум проходив під патронатом міського голови м. Тернополя за сприянням Міністерства юстиції, Міністерства освіти і науки, Головного територіального управління юстиції в області, управління освіти і науки Тернопільської міської ради, Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету, Тернопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – правовий ліцей № 2», Тернопільської обласної дитячої громадської організації «Голос дитини».

Дізнатися більше інформації про безоплатну правову допомогу можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).