назад

Правопросвітницький захід для працівників Будищанського психоневрологічного інтернату

ShM 180215 21З метою більш розширеного доступу громадян до системи безоплатної вторинної правової допомоги начальник Глухівського бюро правової допомоги  Богдан Балицький 15 лютого відвідав комунальну установу Сумської обласної ради Будищанський психоневрологічний інтернат.

Під час заходу для працівників інтернату висвітлено питання діяльності Глухівського бюро правової допомоги та про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги згідно із Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

«Безоплатна первинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Вторинна безоплатна правова допомога включає захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.Безоплатна первинна правова допомога надається кожній особі, тобто громадянам України, іноземцям, особам без громадянства, у тому числі біженцям, які перебувають під юрисдикцією України», – зазначив Богдан Балицький.

Окрім цього,  громадян інформовано щодо “Розширення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції”, які надаються працівниками Глухівського бюро правової допомоги в частині доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

ShM 180215 22

Також під час заходу фахівці Глухівського бюро правової допомоги проінформували про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО», що реалізовується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги.

Учасники заходу отримали інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.