назад

Заступник Міністра юстиції провів робочу зустріч із працівниками системи безоплатної правової допомоги та юстиції області

DSC 0647

15 лютого 2018 року в актовій залі Тернопільської обласної радивідбулася робоча зустріч заступника Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергія Петухова із працівниками Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, а також Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області.

Участь у зустрічі взяли: директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги в області Ірина Хондогій, начальник Головного територіального управління юстиції в області Едуард Кольцов, , директор філії державного підприємства «Сетам» Борис Паньків.

Зустріч проведено з метою популяризації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», реалізації низки ініціатив Мін’юсту: #АгроРейдериСтоп, #МаскиШоуСтоп, #ЧужихДітейНебуває та #ХабарЗаНавчанняСтоп, а також у зв’язку з оголошення Указом Президента 2018 року– роком реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

IMG 7232

Під час особистого спілкування з Сергієм ПетуховимІрина Хондогій, обговорила перспективи розвитку системи безоплатної правової допомоги, зокрема, враховуючи виклики, які стоять перед суспільством та задля забезпечення соціальної справедливості, а також, підвищення рівня правової культури та свідомості населення, постійно розширюється коло осіб які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та проводиться комплекс правопросвітницьких заходів, що охоплює все більше цільових груп.

28176235 1628193227226290 1141831489 n

В Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та інші питання щодо отримання такої допомоги. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.