назад

В Територіальному центрі соціального обслуговування громадянам надавали консультації

Ter centr Kiyvsk 20 03 2017

20 березня 2017 року на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київської районної в  м. Полтаві ради працював дистанційний пункт доступу  до безоплатної правової допомоги. Фахівці Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД провели прийом громадян та надали юридичні консультації всім бажаючим. Одним з актуальних питань, яке цікавило громадян, було питання права на обов’язкову частку у спадщині.

В своїх роз’ясненнях юрист Центру зазначив, що відповідно до ст. 1241 Цивільного кодексу України малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (обов’язкова частка).

Розмір обов’язкової частки у спадщині може бути зменшений судом з урахуванням відносин між цими спадкоємцями та спадкодавцем, а також інших обставин, які мають істотне значення.

Нагадуємо, що дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги працює на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київської районної в  м. Полтаві ради кожного третього понеділка місяця з 13:30 за адресою: м. Полтава, вул. Маршала Бірюзова, 76.

Крім того, реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).