назад

17440248 1319913041387614 2087614492 n

Нещодавно фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели правопросвітницький захід з учасниками АТО та забезпечили роботу мобільного консультаційного пункту доступу громадян до безоплатної правової допомоги в обласній бібліотеці.

Так, 15 березня 2017 року директор Тернопільського місцевого центру Юрій Гордєєв провів семінар для учасників АТО, які перебувають на обліку в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості. Очільник центру проінформував присутніх про пільги учасникам бойових дій та особам, прирівняних до них, а також про право на безоплатну вторинну правову допомогу.

У той же день, з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги та поширення інформації про можливість її надання, головний спеціаліст відділу представництва Світлана Нужда провела консультування громадян у мобільному консультаційному пункті на базі Тернопільської обласної наукової універсальної бібліотеки.

Для отримання консультацій у правовому полі до фахівців центру звернулося 2 громадян. Одним із питань було: зміст та строки подання касаційної скарги.

17410226 1319912694720982 1984617076 n 1

ВАЖЛИВО!

Відповідно до ст. 326 Цивільного процесуального кодексу України у касаційній скарзі повинно зазначатися:

1) найменування суду, до якого подається скарга;

2) ім’я (найменування) особи, яка подає скаргу, її місце проживання або місцезнаходження;

3) ім’я (найменування) осіб, які беруть участь у справі, їх місце проживання або місцезнаходження;

4) рішення (ухвала), що оскаржується;

5) в чому полягає неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права;

6) клопотання особи, яка подає скаргу;

7) перелік письмових матеріалів, що додаються до скарги.

Касаційна скарга підписується особою, яка подає скаргу, або її представником.

До касаційної скарги, поданої представником, повинна бути додана довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника.

Касаційна скарга може бути подана протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду.

У разі пропущення встановленого законодавством строку, з причин, визнаних поважними, суддя касаційної інстанції за заявою особи, яка подала скаргу, може поновити цей строк.

За отриманням безоплатної правової допомоги громадяни можуть звертатися до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7, контактний телефон: (0352) 52-15-20, 068-355-13-63.

Адреси структурних підрозділів Тернопільського місцевого центру – бюро правової допомоги:

— м. Бережани, вул. Банкова, 6;

— смт. Козова, вул. Дорошенка, 3;

— м. Підгайці, вул. Шевченка, 2а;

— смт. Підволочиськ, вул. Д. Галицького, 80;

— м. Теребовля, вул. Кн. Василька, 150.

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.