назад
28.07.15

В Україні проходить відкритий конкурс на посади керівників місцевих прокуратур

прокуратура20 липня 2015 року в Україні розпочато відкритий конкурс на посади керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників.

Участь у конкурсі на близько 700 посад прокурорів можуть взяти всі юристи з 5-річним досвідом роботи у галузі права, або стажем роботи на посаді прокурора не менше 3-х років.

Період прийому документів: 20 липня – 2 серпня 2015 року.

 Вимоги до кандидата на посаду керівника місцевої прокуратури, першого заступника керівника та заступника керівника:

  • громадянство України;
  • повна вища юридична освіта;
  • стаж роботи в галузі права не менше 5-ти років або стаж роботи на посаді прокурора не менше 3 –х років;
  • дієздатність;
  • вільне володіння державною мовою;
  • управлінсько-організаторські здібності;
  • високий рівень морально-ділових якостей;
  • відсутність незанятої або непогашеної судимості;
  • не притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення;
  • відсутність захворювань, що перешкоджають виконанню обов’язків прокурора.

Всю детальну інформацію про порядок проведення чотирирівневого конкурсу, повний перелік необхідних документів та адреси центрів прийому документів – у відповідному розділі на офіційному сайті Генеральної прокуратури України за посиланням http://www.gp.gov.ua/ua/reforms

Із вітального слова заступника Генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе з приводу проведення конкурсу: «Наше головне завдання – відкрити двері прокуратури для компетентних, мотивованих і порядних людей, які здатні змінити систему з середини та прагнуть перетворити її таким чином, аби вона дійсно служила інтересам Українського народу. Відкритий, чесний і прозорий конкурсний відбір – єдиний спосіб зробити це. В Україні багато людей, які вміють працювати і хочуть робити це чесно. Ми готові дати їм шанс досягти успіху – спільними зусиллями побудувати якісно новий державний інститут, реалізувати справжню реформу. Впевнені, що на нашу пропозицію відгукнеться багато професіоналів, які здатні прийняти цей виклик. За ними майбутнє – як прокуратури, так і держави в цілому. Ми дуже чекаємо на кожного з Вас! Разом зможемо досягти мети – зробити прокуратуру гідною довіри громадян!»

Переглянути відео ролик Генеральної прокуратури про відкритий конкурс на посади керівників місцевих прокуратур

Координаційний центр поширює інформацію про конкурс для усіх зацікавлених потенційних кандидатів із аудиторії нашого офіційного веб-сайту, а також веб-сайтів регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Бажаємо кандидатам успіху! 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter